groepsfoto Eindhoven

Zo'n twee weken geleden reed een kleine groep pupillen van de AIJC een interclubwedstrijd in Eindhoven. Fenne Houtebos was daarbij als deelneemster names de AIJC en doet hierbij verslag van een succelvol interclub voor haar persoonlijk alsmede het afgevaardigde team.

Zaterdag 23 december ging ik met opa en oma in de camper naar Eindhoven om daar samen met een aantal andere leden van ijsclub Alkmaar een schaatswedstrijd te rijden. De baan en alles eromheen zag er prachtig uit, alles in kerstsfeer, met ballen en kerstbomen.

100mtr fenne

Ik moest als eerste rijden want ik was de kleinste en de enige pupil D. De meiden waartegen ik moest rijden waren een stuk groter, dat kan je op de foto’s wel zien. Het ging beregoed en ik werd tweede op de 100 mtr met een PR. Op de 300 meter later ging het ook goed en werd ik derde. Twee medailles erbij. De andere, Joni, Sverre, Stijn en Yaniek reden ook goed, maar Yaniek ging als een raket en reed een pr. op de 700m. Sommige anderen reden ook een pr, want het ijs was prima. Het was ook leuk dat een oom van mij, die in Eindhoven woont, kwam kijken.

Na de wedstrijden was er nog een teamsprint. We moesten met drie uit je eigen team starten aan de ene kant van de baan en de andere ploeg aan de andere kant. Eigenlijk net zoals bij het Oliebollentoernooi of bijvoorbeeld het baanwielrennen. Steeds na ieder rondje stopte de voorste, ik was de eerste, na mij was Stijn en als derde Yaniek. Wij lagen na twee rondjes hartstikke achter, maar toen ging Yaniek voor het laatste rondje. Hij ging zo hard dat de baan bijna begon te roken. We werden door hem nog derde en dat leverde ook nog een mooie beker op.

ploegenachtervolging

In het algemeen klassement van de ploegen werden we ook derde, weer een beker. Het was jammer dat we een meisje te kort hadden anders hadden we misschien wel gewonnen. Na de prijsuitreiking gingen we met de camper weer terug naar Bergen en kon ik lekker bij opa en oma blijven slapen. Ik bedank nog onze coach Stef, hij deed het goed en netzoals iedereen van ons team. Ik hoop dat er snel weer zo een leuke wedstrijd komt.

Fenne Houtenbos, met een beetje hulp van opa.

Fenne heeft het al even over Yannick de Hoogd gehad, naast zijn PR reed hij ook beide keren naar de eerste plek!

Verder rest dan niks meer te zeggen dan gefeliciteerd jongens en meiden en hopen dat het volgende toernooi minstens net zo succesvol is!