DSC07949

Vorig jaar (haha), of afgelopen zaterdag 30 december, hebben we als wedstrijdschaatsafdeling een nieuwe invulling gegeven aan een clubwedstrijd. Dit keer niet een 500 meter plus nog een afstand, maar teamsprint en vliegende start. Dit om het jaar leuk af te sluiten en natuurlijk ook om wat meer variatie in de wedstrijden te krijgen. Hieronder eerst even een korte uitleg over de opzet van de wedstrijd.

De teams bestoden uit 3 rijders. Deze werden aan de hand van de 500m PR's bij elkaar gezet. Aan de hand van het totaal aantal seconden dat de opgetelde PR tijden opleverde (bijvoorbeeld 3x40 sec = 120) werden deze teams ingedeeld over drie verschillende snelheidscategorie├źn. In iedere categorie werd er vervolgend een klassement opgebouwd op basis van de rondetijden die iedere rijder individueel reed op de vliegende start en de eindtijd van de teamsprint. daar kwam een totaal uit waarmee bekend werd wie 1, 2, 3, etc., etc. waren geworden.

Ondanks dat de opzet al meerdere malen met de rijders en vrijwilligers was gecommuniceerd, bleef er veel onduidelijkheid en verbazing tijdens de wedstrijd over wat er nou verwacht werd van eenieder. Dit zorgde voor de nodige g├¬nante momenten wat de wedstrijd extra leuk maakte. Vooral bij de vliegende start was het voor de klokkers en ET even wennen aan het nieuwe concept en bij de teamsprint was het af en toe ook behelpen met rijders die de starter niet hoorde of dat iemand zijn/haar ploeggenoten los reed. Uiteindelijk resulteerde deze georganiseerde chaos wel in een erg leuke wedstrijd om aan mee te doen en zeker om als toeschouwer te aanschouwen.

Uiteindelijk was er dan ook nog de prijsuitreiking en omdat het allemaal niet veel gekker meer kon natuurlijk, hadden de trainers een speciale gast uitgenodigd om deze taak op zich te nemen, de Kerstman; want ja die had nu toch niks meer te doen. Onder luid geklingel en bulderende stem werden de winnende teams naar voren gegevraagd om hun "prijzen" in ontvangst te nemen. Ook hieraan waren kosten nog moeite gespaard in het gekker maken van de avond. Met kaarjes, sterren en gelukskoekjes werden de overwinnaars overladen en op de foto gezet met de Kerstman, op schoot duurde wat te lang.

DSC08034

In het geheel een heel leuke avond met een voor herhaling vatbare opzet. Dus grote dank naar de bedenkers, Lennard Frinking, Jacco Fenijn, Sven Wolf, Roy van Rijn, Joeri en Cock Groot, die hier heel wat avonden in hebben gestoken.

Ohja bijna vergeten, Jacco Fenijn wist de avond al knotsgek te beginnen door zelf een 100m en 300m in te lassen om vervolgens op de 100m een baanrecord te rijden! Wij hebben hem hierover geintervieuwd en dit stuk zal later deze week verschijnen op de website.