2DSC07329

Afgelopen zondag, in winterse omstandigheden, is het eerste clubkampioenschap van dit seizoen verreden. Met ongeveer 100 deelnemers, van jong tot oud, werd er hard gestreden om het eermetaal. Al werden de klassementen opgesteld per categorie, maakte vele zich ook druk om wat andere reden in een andere categorie. Daarnaast waren er PR’s in overvloed en zelfs twee baanrecords!

2Schermafbeelding 2017 12 11 om 21.40.54

Pupillen

De pupillen reden een echte supersprint, dus een 100 meter en twee 300 meters. Met veel beginners en jonge rijders was er af toe wat paniek bij de start, want ja hoe moet dat nou en hoe ver is 300 meter wel niet? En met een hele strenge starter werd de stress er niet minder om. Gelukkig waren de pupillentrainers, zoals Marjolein, er om de rust te bewaren en alles in goede banen te lijden.

Nadat er goed gestart was en de finish gehaald kwamen velen erachter dat ze een dik nieuw PR (persoonlijk record) hadden gereden. Er werden dus regelmatig een paar handen in de lucht gestoken van blijdschap. Natuurlijk is een PR een mooi resultaat maar uiteindelijk ging  aan het einde van de rit om de prijzen (1,2,3) en dat zorgde ook tijdens de prijsuitreiking voor de enige spanning en ontlading.

Dat er niet alleen maar beginners reden liet Yanick de Hoogd wel zien door bij de A pupillen op de 300m een baanrecord te rijden in 27.52!

Nog een extra leuk gebaar van alle ouders van de pupillen was taart en andere lekkernij voor de trainers en daarvoor dank natuurlijk!

2Schermafbeelding 2017 12 11 om 21.42.48

Junioren

Bij de junioren reden alleen de junioren C een super sprint en de rest een pure sprint (100m-300m-500m). En gelukkig waren bij de junioren ook bijna alle categorieën ruim vertegenwoordigd en kon er echt een klassement opgesteld worden.

Bij de junioren waren de PR’s niet veel dunner gezaaid, bij de C junioren ging het zelfs om secondes en bij de oudere ging er een paar tiende af. Naast al die PR’s werd er werd zelfs een baanrecord gereden door Isabel Grevelt op de 300m in 25.73, daarmee staat ze voorlopig vierde van de wereld!

Tegenover de goede prestaties van bijvoorbeeld Isabel stond wel dat pechvogel puur sang, Siert Minkema, hard onderuit ging op de 300m. Het duurde even voordat hij weer op stond, maar dit bleek allemaal aanstelleritis. Nog geen half uur later reed hij namelijk een dik PR op de 500m in een tijd van 39,32.

2Schermafbeelding 2017 12 11 om 21.41.35

Oudere

Tussen alle beginners en jonge kinderen slingerde ook nog de oude garde rond, die soms met flinke capriolen op de been bleven bij het inrijden door het grote snelheidsverschil. Met ook hier redelijk grote deelnemersvelden waren de verschillen voor de plekken 1, 2 en 3 soms heel klein. Dit zorgde voor het de nodige mindgames en rekenwerk tussen de afstanden door. De pr’s waren in deze categorieën wel iets minder, maar daardoor wel opvallender.

Bij de Neo senioren was er de volgende pechvogel, Bart Oudkerk kwam eerst al te laat voor de 100m start en op de 500m ging hij onderuit. Verder werd Lennard Frinking met speelsgemak eerste in deze categorie en was daarnaast ook de snelste op alle afstanden van alle deelnemers, dus ook beste in het algemeen klassement. Bij de dames deden er helaas maar drie deelnemers mee, wel opvallend was het PR Claretta Caravita op de 500m. Hiermee bleef zij Linda Koomen en Sascha Stoop ruim voor.

Bij de echte senioren is het zoals gebruikelijk altijd dringen om het eermetaal. Echter wist Joeri Groot toch met een redelijk comfortabele marge te winnen. Achter hem was het alleen wel dringen, met Menno Bakker op twee en uiteindelijk, na hertelling van de rijders zelf, Joop Duivenvoorden (en niet Robin Putter) op drie. Bij dames viel Danielle Zandijk op door voor het eerst sinds jaren weer een PR te rijden op de 500m, ook echt een flinke hap en legde daarmee beslag op het goud.

Dan blijven de echte vedetten nog over, de mannen zoals Jacco Fenijn die aan hun tweede jeugd zijn begonnen en tot het gaatje gaan om de jonge honden er nog een keer uit te rijden. Verder is deze categorie vooral mentaal erg zwaar. De mindgames voeren hier de boventoon en af en toe worden zelfs andere rijders er in meegenomen en uitgedaagd. De gene die dit steekspel won was Marco Bottelier, gevolgd door Michel Meyering en Jacco Fenijn als derde.

We mogen terugkijken op een zeer geslaagd clubkampioenschap waar er ook nog erg goede prestaties werden geleverd. Wij willen alle vrijwilligers bedanken voor het mogelijk maken van dit soort wedstrijden, zonder hun kan het niet door gaan wat we allemaal doen!

2Schermafbeelding 2017 12 11 om 21.47.16